Всички сме учили етика като ученици. Тогава много от нас дори

...
Всички сме учили етика като ученици. Тогава много от нас дори
Коментари Харесай

Етикетът, който всеки трябва да знае в заведение, ако иска да не се изложи

Всички сме учили нравственос като възпитаници. Тогава доста от нас даже не подозираха, че познаването на такава на пръв взор елементарна и несериозна тематика може да бъде потребно в живота на възрастните. В последна сметка даже огромно фамилно угощение не е цялостно без определен етикет , какво да кажем за вечеря с непознати хора или просто другари?

Етикетът е подготвен лист с конвенции, спазването на които постоянно прави позитивно усещане. Най-ярката демонстрация на обноски се вижда на масата и ние ще ви кажем по какъв начин да се покажете в добра светлина и да изненадате гостите с изтънчен вкус .

Съвременни правила за държание на масата

Ако по време на вечеря в ресторант решите да поръчате някакъв коктейл в бара, изпийте го незабавно. Носенето на такава напитка на общата маса се смята за неприятна форма.

Не слагайте портфейла, ключовете или даже телефона си на масата, това основава избрани неудобства сега, в който сервитьорът започне да вади чиниите .

Освен това не духайте гореща храна, когато се пробвате да я охладите. В прилични заведения се сервира храна, с цел да можете да я опитате незабавно, само че в случай че нещо ви е прекомерно горещо, оставете я да се охлади сама.

Не би трябвало да избърсвате червило с кърпа ; всекидневно е да го употребявате, с цел да покриете коленете си и да избършете ъглите на устата си след хранене.

Според европейския етикет ножът и вилицата би трябвало да са във вашите ръце през цялото хранене. Но в Америка е възможно да отрежете парче пържола, да оставите ножа настрани и да преместите вилицата в дясната си ръка.

Грозно е да се приказва с цялостна уста и си коства да се помни, че би трябвало да се храните безшумно, да дъвчете усърдно храната. Опитайте се да не мъркате или да смучете мощно напитките.

Ако сте поръчали риба, костите би трябвало да се отстранят с вилица. Ако забележите кост в устата си, не я стигайте с пръсти, използвайте хартиена салфетка.

Ако откриете хрущяли в месото, можете да ги извадите от устата си с два пръста.

Също по този начин си коства да знаете по какъв начин правилно да подредите съдовете по време на хранене , с цел да не обидите личния състав на заведението и готвача.

Ето една елементарна и ясна класификация на чашите за вино . Сега ще знаете тъкмо каква да употребявате за червените, белите и пенливите.

И това са видовете ножове и вилици и тяхното предназначение . Оказва се, че са толкоз доста …

Тези съвети ще ви оказват помощ бързо да се ориентирате и да изберете това, от което се нуждаете! Не забравяйте да ги запазите за себе си и приятелите си. Споменахме единствено главните понятия, само че с какви тънкости в етикета сте осведомени?

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР